Online zichtbaar zijn, is nu essentieel

Gepubliceerd op 16 augustus 2020 om 14:06

De huidige vraag voor de reisbranche is of ze actief wil zijn op social media en mailingcampagnes wil opzetten. Velen besloten zelfs hun advertentievolume en uitgaven te verminderen, mogelijk vanwege de economische gevolgen van de pandemie voor bedrijven.

 

Deze strategie om communicatie te beperken is echter niet duurzaam. Het coronavirus (COVID-19) zou in ieder geval op middellange termijn moeten aanhouden totdat er effectieve vaccins beschikbaar komen. Een vermindering van de communicatie kan nu gevolgen op de lange termijn hebben. Bescherming en hygiëne zijn natuurlijk belangrijk, evenals flexibele boekingsvoorwaarden. Het is zeker dat mensen weer willen reizen. De vraag is wie hen daartoe kan inspireren, afhankelijk van de drive, overtuiging en creativiteit van iedereen in de reisbranche.

 

Vandaag kunt u de aandacht en interesse trekken van degenen die een kamer in uw woning of regio kiezen en boeken.

 

Unieke ervaringspunten


Ondanks dat de sector momenteel zwaar wordt getroffen, is de hoop groot dat deze de kans krijgt om snel te herstellen.

 

Naast hoop, opwinding en angst is het vooral veel onzekerheid die de meningen en beslissingen van reizigers drijft. Er zijn een aantal praktische zorgen. Bovendien zijn ze op zoek naar een lonende en verrijkende ervaring. Een ervaring die je wilt delen met je vrienden en op sociale netwerken.

 

De toeristenindustrie kan hierop inspelen door unieke ervaringen te creëren en vooral reizigers te overtuigen van de voordelen van hun accommodatie, hun regio en hun voorzieningen. Met de nadruk op veiligheid, hygiëne, flexibele voorwaarden en duurzaamheid.

 

Online boost


Omdat de meerderheid van de bevolking voor langere tijd in hun huis woont, worden bestellingen meer dan ooit online geplaatst. Online winkels en magazijnen draaien overuren en ophaal- en bezorgdiensten zijn erg populair. Strava en andere online sport-apps hielden mensen fit.

 

Mensen brengen meer tijd online door dan ooit tevoren. Tijd genoeg dus om inspiratie op te doen en jezelf onder te dompelen in reizen. We bevelen daarom aan dat de industrie zich zoveel mogelijk concentreert op het trekken van aandacht en interesse, zodat deze "vooraan en in het midden" staat. Het is belangrijk dat mensen de weg naar uw website vinden.

 

Vertrouwen opbouwen


Wij vinden het belangrijk om regelmatig, duidelijk en transparant te blijven communiceren om onzekerheden voor uw betrouwbare en potentiële klanten te vermijden.

 

En waarom zou u uw eigen ervaringen niet delen? Door middel van “storytelling” kun je het vertrouwen van klanten winnen. Dit is een bewezen manier om onzekerheid bij klanten weg te nemen. Het is een geweldige manier om aandacht en interesse te krijgen. Dit zal ertoe leiden dat de klant beslissingen neemt en uiteindelijk besluit om te boeken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.